maandag 17 oktober 2011Nou heb ik zo`n klein  quiltje zitten friemelen.....36x36 cm en het heeft me haast net zoveel moeite gekost als een grote quilt.......teneerste had ik de pompoentjes met de dekensteek erop geappliceerd maar vond het niet zo mooi.......alles er weer af en toen met de "needleturn"methode gedaan....ok zover......toen de lijntjes en letters er op gezet met dit:


Volgens de dame in de winkel hét antwoord op de ouderwetse kleermakerskrijtjes.......dus ik heb vol enthousiasme met blauw de lijntjes en de letters op mijn patchworkje getekend...kon het met een vochtige doek zo wegvegen zei ze nog......nou....niet dus....heb het intussen al drie keer gewassen in de wasmachine en het blauw is nog niet weg........denk dat het in de vlieseline getrokken is en er niet meer uitgaat.... nu is dat niet zo erg als er is een keer wat mislukt hoor........normaal eindigd het dan in de vuilnisbak ......maar ik wilde het jullie ook even laten zien.....had tenslotte geschreven dat ik er aan bezig was.......jammer......op naar het volgende werkje toch?!.......bedankt voor het kijken en als jullie nog een oplossing weten hoe ik het blauw eruit  kan krijgen  hou ik me aanbevolen...blijf maar de volgende keer weer bij mijn potloodlijntjes........groetjes ♥ Francien.


I have made this little wallhanging ....36x36 cm....but it took me more time then a big quilt....first off...i applicate the pumpkins with a blanketstitch...did not like that and everything came off again and stitched it the needleturn method....better.....then i "wrote"the letters and the line with the chalkpencil in blue which you can see on the second image......the lady in the store said that it was thé answer to the bit oldfasioned tailerchalk .....and i could remove it easely with a clamp cloth.....well.....that did not turned out ok.....i have washed it three times already in the washingmachine and the blue color is still there....i think it has set in the backing i ironed on to do the stitching.....oh well....never mind....and usualy it ends in the bin....but i wrote before that i was working on it so i wanted to show it to you although it did not turned out right........thanks for watching........and if anyone knows a solution to this problem with the chalk please let me know......greetings ♥ Francien
Meiden bedankt voor de goede tips...ik heb ze intussen  haast allemaal uitgeprobeerd en ben ook terug naar de winkel ermee...de dame zei dat het blauw waarschijnlijk in de vlieseline getrokken was omdat ik het met een te natte doek heb geprobeerd weg te werken of het gestreken heb zodat de kleur er niet meer uitgaat...heb het vanmorgen voor de laatste keer gewassen en het is er niet helemaal uit...maar is wel een beetje beter geworden.....ik hang het hier maar in mijn hobbyhokkie....dat heeft het intussen wel verdiend.....misschien maak ik het nog een keer nieuw met stofletters.....groetjes Francien.                                                

29 opmerkingen:

De Roelies zei

mooi geworden en zal aan mij liggen vind dat blauw echt niet storend
groetjes lilian

Chrissie zei

Da's lekker dan Francien!!
Ik zou toch zeker eens even langs gaan bij die dame met je leuke quiltje erbij natuurlijk.
Het is werkelijk een schatje geworden, maar wat een pech!!!!
Knuffels Chrissie

Nelleke zei

Hallo Francien je quiltje is enig geworden,als bij mij lijntjes eruit moeten die hardnekkig zijn smeer ik ze in met groene zeep tot nu toe zijn ze er altijd uitgegaan het is misschien het proberen waard,groetjes Nelleke

Jasmijn zei

Wat een gezellig quiltje...maar wat een pech! Ik zou inderdaad even gaan informeren....weggooien kan altijd nog.
Ik heb trouwens hetzelfde setje gekocht onlangs....zal dus eens vragen wat ze er hier van zeggen.

Anna zei

Citrouilles magnifiques...
Bonne semaine.
Anna

Mascha zei

Ik vind het een heel leuk quiltje geworden.
Groetjes Mascha

Cisca zei

Voor ik de Sew Line ging gebruiken, heb ik ook een tijdje deze krijtjes gebruikt en nooit last gehad. En het is juist zo'n mooi quiltje. Weggooien zou ik het niet, misschien kun je. als het er niet met Nelleke's groene zeep uitgaat, de letters van stof maken, zodat het het blauw bedekt?!
Groetjes, Cisca

Shirley zei

Met vanish een sopje maken, even laten intrekken, en daarna hup in de wasmachine.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Het is een lief quiltje Francien. Jammer om weg te gooien. Ik heb het potlood ook maar heb nog niet met de blauwe gewerkt. Ik mag wel oppassen.
Groetjes Anita

Madammeke Ongeduld zei

dat meen je toch niet ook al zijn er blauwe streekjes te zien is het veel te mooi om weg te gooien

Marjanne zei

mooi quiltje, maar ik zou mooi terug gaan naar de winkel en het laten zien aan die verkoopster!

Roos zei

Hi Francien, ik heb geen oplossing voor de potlood streepjes op je prachtige herfst quiltje.
Maar zoiets weggooien??? Dat kan je niet menen, zoveel werk en zo mooi, dat beetje potlood slijt wel meid, groetjes Roos x

Claudia zei

Liebe Francien,
der Kürbis-Quilt ist wunderschön geworden!

Ich wünsch Dir einen wunderschönen Tag!
♥ Liebste Grüße Claudia ♥

Johanna Zweden zei

Wat jammer is dat, maar het is een schitterend quiltje, niet weg gooien hoor.
Groetjes Joke

Roos zei

Wat jammer van die lijntjes maar ik vind het wel erg mooi geworden, en op tijd af. Ik ben ook met zoiets bezig maar ik denk niet dat ik het op tijd af krijg...
Groetjes Roos

Riet zei

Je mag het niet weg gooien hoor Francien.
Daar is het veelte mooi voor.
Vind het knap dat je zo iets kan.
Op naar de volgende.

Liefs Riet.

jolanda zei

Eerlijk gezegd zie ik er op de foto niet zoveel van (de blauwe lijntjes bedoel ik). Wat ik wel zie, is een superleuk quiltje!!!
Misschien dat je in het echt de blauwe lijntjes beter ziet? In ieder geval zou ik wel even langs die mevrouw gaan die dit geadviseerd heeft... wie weet heeft ze ook nog een goede tip om het alsnog te verwijderen.
groetjes, Jolanda

Hennie zei

Je pompoenquiltje is erg mooi ! ! !

Groetjes Hennie.

Ellie's Quiltplace zei

Wat een schattig quiltje!
Jammer van de lijnen, misschien helpt een beetje ossegalzeep?

Ik gebruik altijd een blauwe, wateruitwasbare stift om de quiltlijnen te tekenen. Je mag dit niet strijken, dan fixeer je het, en ik test het eerst altijd uit op een restje. Ik heb hier nog nooit problemen mee gehad, ook niet als ik vlieseline of vliesofix heb gebruikt.

Kath zei

Lovely! very seasonal for October. Your projects are always very pretty. I have just marked a quilt all over with blue pen, it's meant to be water soluable...fingers crossed!!

Els zei

Balennnnnnnn wat erg voor je ik hoop dat je het blauwe eruit krijgt met alle goede tips hier boven. Ik heb inmiddels de pompoen af staat op mijn weblog:)

Francien zei

Meiden bedankt voor de goede tips...ik heb ze intussen allemaal uitgeprobeerd en ben ook terug naar de winkel ermee...de dame zei dat het blauw waarschijnlijk in de vlieseline getrokken was omdat ik het met een te natte doek heb proberen weg te werken of het gestreken heb zodat de kleur er niet meer uitgaat...heb het vanmorgen voor de laatste keer gewassen en het is er niet helemaal uit...maar is wel een beetje beter geworden.....ik hang het hier maar in mijn hobbyhokkie....dat heeft het intussen wel verdiend.....misschien maak ik het nog een keer nieuw.....groetjes Francien.

Bernard zei

I cannot read all the replies above as my Dutch is zero, but as Kath said, it will only dissolve if it is 'water based'. The pen you used may be 'spirit based', and here I cannot be of any help. (the only spirit I know is gin!!)
Thank you for your Birthday wishes, it was a great day. I'm sorry the music was spoilt by the wind, but it is always a bit windy by the river Thames.
Glad you enjoyed the Hedgehog video.
Cheers, your old friend B.

Marjolein Ztm zei

Hallo Francien,

Misschien een beetje laat, maar ik heb een ruime week geen blogjes en zo gelezen.
Zo'n set kleermakerskrijt heb ik ook en ook eens op een quilt geprobeerd.
Ja, de kleur krijg je er wel afgeborsteld en op het zicht lijkt alles dan weg. Maar toen ik er een foto van nam zag je de strepen gewoon weer staan. Er zit vet in deze stiften, vertelde een coupeuse mij, en dan krijg je er echt niet zomaar uit. Dus als ik jou was zou ik deze stiften alleen nog maar gebruiken op delen die later niet meer te zien zijn. Voor kleding maken zijn ze wel erg handig.
Je kunt beter de (helaas dure) sewline-stiften gebruiken. Daar heb ik wel goede ervaringen mee en die kun je goed wegborstelen met een nagelborsteltje. Wel zo'n houten met "echte" haren. Die andere werken niet zo. Ik hoop dat je weet welke ik bedoel. Gewoon een kopen en bij je quiltspullen opbergen.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer
(mijn weblog is nog steeds niet actief, sorry)

Francien zei

Dank je wel voor je reactie Marjolijn ik kan ook niet bij je reageren dus even zo....en ik neem toch liever de duurdere stiften...met 1 of 2 kom je al een heel eind en gaan lang mee...en zo`n borsteltje kost ook de wereld niet...ik weet welke je bedoeld....ga het zo doen....groetjes Francien

Karen zei

Your pumpkin quilt is just perfect for this time of the year. I have some of my pumpkin quilts on display in my house.

Jane in Wales zei

Ondanks alle ellende vind ik hem wel erg mooi geworden. Zeker geen vuilnisbakprojekt...:o)
Wat grappig die pompoentjes die over je blog dwarrelen.
groetjes
Jane

MulticoloredPieces zei

Hi, Francien! I see you've got the holiday spirit! Thought the pumpkins--both the fabric ones and the wallhanging--turned out marvelously well.
best, nadia

Ulla's Quilt World zei

Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! :)